Meny

Styremøte 4. juni 2019

Informasjon

  • Sted: Konvallstien 28
  • Dato: 4. juni 2019
  • Tid: 18:00-20:00

Oppmøte

  • Til stedet:
    Bjørnar Holmvik, Thomas Larsen, Erlend Revheim, Trine Tande
  • Forfall:
    Sissel Thun, Kjetil Strand, Kristina Calder

Sak 1 - Garasjeanlegg

Thomas startet med å informere om hva som er gjort i forbindelse med brann/undersøkelser og branntomten.

Politiet har ennå ikke konkludert i forhold til brannårsak.
Takstmann har vært på stedet og gjort befaring. Det er to muligheter:
- Å gjenoppbygge slik den var, samme standard og nøyaktig samme størrelse.
- Å øke hver garasje med 20 cm i lengden og 20 cm i bredden. Dette vil medføre at de 7 garasjene vil bli totalt 1,4 m bredere totalt.

Sistnevnte alternativ vil medføre at deler av den parkeringsplassen som er på enden av garasjeanlegget må vil inngå som garasjer. Resten av parkeringsplassen vil bli kunne bli en del av vei/innkjørsel slik at adkomst blir enklere. Hvis denne parkeringsplassen blir brukt, kan det også bli litt dårligere sikt dersom det står en veldig lang og høy bil der. Således var alle enige om at alternativ 2 kunne gjennomføres.

Kommunen har oppgitt at vi har mulighet for å søke om alternativ 2, altså at vi øker størrelsen noe, men at dette kan regnes innenfor samme standard så lenge alt annet er «likt». Det koster imidlertid å søke kommunen, og det koster også å få avslag. De tilstedeværende og styret var enige om at alle ekstrakostnader for søking og utvidelse i forhold til opprinnelig størrelse dekkes av de som eier/disponerer garasjene.

Thomas L. skal innhente et estimat/kostnadsoverslag fra byggefirma på hva dette vil bli.

Ellers informerte T. Larsen om videre saksgang i forbindelse med el-anlegget i garasjene. Det vil bli startet graving i neste uke, og han kommer nærmere tilbake til dette.

Sak 2 - Eventuelt

Nå er det slik at man ikke bare kan sette opp en bod etter eget hode. Revheim opplyste at det må søkes kommunen dersom du skal sette opp en bod større enn 15 kvm, og at uansett må det være samsvar mellom enhetene. Det betyr at de som oppføres bør være like/enhetlige. Det kom en ny bestemmelse om dette for 7-8 år siden. Malin Sharma Hermans rådgiver i byggesaksavdelingen som også T. Larsen har vært i kontakt med, rådet oss til legge frem en helhetlig plan for område når det gjelder boder. Vi bør finne en «standard» som vi vil gå for på feltet. At vi har en modell/prototype som skal benyttes i forbindelse med fremtidige oppføring av boder.

Styret skal innkalle til et nytt møte og bli enige om dette, samt sende ut informasjon om de nye bestemmelsene.